تحلیل قیمت طلای جهانی

طلای جهانی شاخص بسیار مناسبی است تا بدانید که آیا در آینده قیمت طلای داخل کشور و همچنین شاخص های متعدد روبه افزایش خواهند بود یا کاهش. از این رو باید با ماهیت طلای جهانی، مقدار ارزش کنونی آن و تعدادی مفاهیم از این دست آشنا شوید که در این مطلب از زرآلتون برای شما آن را مشخص خواهیم کرد.


طلای جهانی چیست؟

تجارت طلا در بازارهای جهانی در واقع به معنای مبادله طلا به دلار آمریکا است و این موضوع به آن معناست که شما اگر طلا می خرید یعنی در حال فروش دلارهایتان هستید و اگر هم طلا میفروشید یعنی گمان می کنید که نسبت ارزش این دو به سود دلار افزایش خواهد یافت.

پس از این رو باید بدانید که نماد طلا در بازارهای مالی و مخصوصا بازار فارکس (Forex) با XAUUSD نمایش داده می شود، که سه حرف اول به معنای طلا و سه حرف دوم به معنای دلار ایالات متحده است.

در نظر گرفتن این نکته بسیار برای معامله گران حیاتی است که دلار بسیار بی ثبات تر و ناپایدار از طلا به حساب می آید و همین موضوع سبب شده است تا همانگونه که در مطلب، 10 کشور دارای بیشترین ذخایر طلا گفته شد، بیشتر کشورهای جهان به خرید طلا روی آورده اند.

کشورهای مشخص و قدرتمند بازار طلا شامل کشورهای زیر هستند:

  • استرالیا
  • چین
  • روسیه
  • ایالات متحده امریکا
همچنین بخوانید: سرمایه گذاری در طلا یا دلار؟

تحلیل تکنیکال و فاندامنتال

تحلیل بازارهای مالی برای برآورد آینده آن ها معمولا بر اساس تحلیل های متخصصین این حوزه صورت می گیرد. اما باید بدانید که این تحلیل بر چه اساس صورت می گیرد. ذات تحلیل بازارهای مالی بر دو نوع کلی است:

  1. تحلیل فاندامنتال (بنیادی)

منظور از تحلیل فاندامنتال یا بنیادی یعنی اینکه شما نمودار را کنار بگذارید و بر اساس وقایع، اخبار، اتفاقات، شاخص های مشخص برای تحلیل این بازار به مانند؛ شاخص بیکاری، شاخص تورم، نرخ بهره ی بانکی این بازار را تحلیل کنید.

باید گفته شود که این نوع تحلیل بسیار پیچیده تر از نوع بعدی است که خدمت شما عرض خواهیم کرد و نیاز به علم و دانش فنی بالایی در زمینه ی اقتصاد، روابط بین الملل و سیاست دارد.

  1. تحلیل تکنیکال

این نوع تحلیل فقط و فقط بر اساس داده های نموداری صورت می گیرد اما به این معنا نیست که وجود و اهمیت رخدادها و وقایع برای شما بی اهمیت باشد.

در تحلیل تکنیکال معامله گر سعی بر آن دارد که با استفاده از داده های ریاضی و فنی قیمت آینده را پیش بینی بکند. در ادامه ی این مطلب هم تحلیلی که به شما ارائه خواهد شد بر اساس تحلیل تکنیکال خواهد بود.


تحلیل قیمت جهانی طلا در هفته های آتی

به همین دلیل در این مطلب، تیم مجله ی زرآلتون در نظر دارد تا تحلیلی مقطعی از روند پیش روی طلا برای شما مشخص بکند و شایان ذکر است این تحلیل پس از هرهفته از طرف تیم زرآلتون تغییر خواهد کرد.

ذکر این نکته ضروری است که اگر با بازارهای مالی آشنایی ندارید به هیچ وجه ورود به این بازارها به شما پیشنهاد نمی شود. تحلیل های این مطلب هم بر اساس قوانین تحلیل تکنیکال بازارهای مالی است و زرآلتون نسبت به استفاده از آن ها هیچ گونه مسئولیتی بر عهده ندارد.

تحلیل تکنیکال نموداری هفته ی اول مرداد 1399:

بر اساس قیمت طلای جهانی در چند هفته ی گذشته، قیمت انس جهانی طلا به محدوده ای رسیده است که فقط برای یک بار در آگوست 2011 این قیمت را لمس کرده است و رسیدن قیمت به این محدوده سبب کاهش طلا تا محدوده ی 1000 دلار به ازای هر انس شده است.

ااز لحاظ اهمیت این محدوده برای ما بسیار مهم است و معامله قبل و پس از آن می تواند منطقی باشد اما با در نظر گرفتن این نکته که باید ضعف و قدرت روند را مشاهده کنید.

در تایم فریم ماهانه می توان برای نمودار طلا سه سناریو زیر را متصور بود که می توان در صورت بروز نشانه ی تایید برای هر کدام از آن ها ورود صحیح را انجام داد:

تحلیل قیمت طلای جهانی

تحلیل قیمت طلای جهانی

سناریو شماره 1: قیمت با همین قدرت به حرکت ادامه می دهد و محدوده ی مقاومتی کنونی را که در آن وجود دارد را می شکند و بهترین موقعیت برای ورود پس از تثبیت قیمت در بالای مقاومت خواهد بود.

سناریو شماره 2: قیمت به علت سفارش های بسیار قدیمی موجود در محدوده ی مقاومتی کنونی بازگشتی به عقب خواهد کرد تا با خط روند نشان داده شده در شکل برخورد کند و پس از آن به سناریو 1 تبدیل شود.

سناریو شماره 3: قیمت نتواند محدوده ی مقاومتی موجود را بشکند و به همین علت با بازگشت قیمت و شکست اولین خط روند می توانیم انتظار شکست تمام خطوط روند را داشته باشیم.

شایان ذکر است که شکل اندیکاتور RSI هم در این موقعیت کنونی جالب توجه است و بدون هیچ گونه واگرایی نشان دهنده خستگی قیمت است.

تحلیل تکنیکال نموداری هفته ی آخر شهریور 1399:

پس از حمله ی طلا به سمت، مقاومت تاریخی خود در ماه گذشته، شاهد ایستایی نمودار در این قیمت به مدت یک ماه بودیم. تیم آنالیز بازار زرآلتون هم در این مدت به همین دلیل تحلیل خود را بروز نکرده است، زیرا که نمودار در یک ناحیه ی استال کاهشی به حرکت خود ادامه داده است.

از این رو پس از مشاهده ی اولین تغییرات محسوس و سیگنال معامله، مشاهده می کنیم که قیمت پس از ادامه ی روند در یک مثلث کاهشی (Downtrend Wage)، در تایم فریم روزانه این مثلث را به سمت بالا شکانده است.

پس می توان با تثبیت قیمت در محدوده ی 2000 اقدام به خرید کرده و تا محدوده ی 2060 دلار اجازه به افزایش داد.

همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید محدوده ی مقامتی کوتاه مدت بعدی قیمت 2060 دلار خواهد بود.

تحلیل تکنیکال طلای جهانی

این تحلیل ماهانه ی طلا بود که خدمت شما ارائه شد. می توانید با کوچک کردن تایم فریم خود به تایم فریم هفتگی باز هم به این خطوط پایبند باشید و به آن ها مراجعه کنید.

همچنین بخوانید: آیا طلاسازی سودده است؟